Logo Utrecht University

ARTECHNE – Technique in the Arts, 1500-1950

Events

29 May 2017
00:00 - 21:00
Drift 21, lokaal 0.06

Launch new edition of ‘Article’ with workshop by Thijs Hagendijk en Marieke Hendriksen, 29 May in Utrecht

Binnenkort verschijnt het voorjaarsnummer van tijdschrift Article, met het thema ‘De hand van de meester’. In dit nummer besteden diverse auteurs aandacht aan de theorieën over kunst en kunstenaarschap die ten grondslag liggen aan het idee van ‘de meester’. Wat zeggen we eigenlijk wanneer we iemand een meester noemen? Ook kunstenaars maken handig gebruik van het prestige van dit etiket door zichzelf op een bepaalde manier te presenteren. Article nummer 18 kijkt naar beide aspecten van het meesterschap: aan de ene kant de praktijk van de kunstproductie, aan de andere kant de lading van het label ‘meester’ en de manier waarop kunstenaars daarmee omgaan. Wat doet de hand van de meester en hoe presenteert die zichzelf?

Zie voor meer informatie: www.tijdschriftarticle.nl.

Op maandag 29 mei lanceren we de nieuwe Article met een workshop en een borrel. De workshop is geheel in lijn met het thema en wordt verzorgd door een van onze auteurs, promovendus Thijs Hagendijk. Samen met collega Marieke Hendriksen van ARTECHNE zal hij in de workshop tin gieten deelnemers laten ervaren dat maken niet simpelweg produceren is, maar eerder als een samenwerking met het materiaal gezien moet worden. De workshop is gratis toegankelijk, aanmelden kan door te mailen naar article@stichting-art.nl. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plek!

Datum: maandag 29 mei 2017
Tijd: 19.30-21.00
Locatie: Drift 21, lokaal 0.06

Zie ook het Facebookevent. Aansluitend proosten we op de verschijning van het nieuwe nummer in café Broers, Janskerkhof 9 (vanaf 21.00 u). Het is uiteraard ook mogelijk de workshop over te slaan en alleen naar de borrel te komen.